Kuva Cowork Centralista (lähde: yrityksen verkkosivut)

Huomenna, maanantaina menen uudelle ”työpaikalle”. Tämä päivä meni pitkälti läppärin ääressä. Selailin nettiä ja yritin varata itselleni kuukausikorttia johonkin sopivaan cowork-yhteisöön. Vaihtoehtoja näytti olevan ensi alkuun melko runsaasti, mutta sitten kun níitä alkoi seulomaan ”poissulkemistekniikalla” jälkelle jäi vain muutama. Niistä sitten katsomaan Googlelta arvionteja ja kommentteja. Päädyin sellaiseen kuin Cowork Centraliin. Se on rannan lähellä keskustassa. Tästä asunnolta vajaan parin kilometrin päässä. Jos haluaa kävellä, niin mukavan tasainen kaakeloitu väylä.

Sieltä ei löytynyt sellaista ”monthly passia” (hinta 210 e, sils alv), jolla olisi voinut varata kokonaan oman pöydän kuukaudeksi. Ne oli valitettavasti loppuunvarattu. Huominen päiväpassi maksoi 15 euroa ja 10 päivän passi maksaa 120 euroa. Otan ehkä pari sellaista, jos vaan pystyn buukkaamaan nuo päivät tähän reissuni ajalle. Ja tietenkin paikan pitää olla sopiva ja mukava. Tuo ”kymppipassi” voi olla hyvä siksikin, kun sain äsken vahvistuksen, että perhe pääsee käymään täällä muutaman päivän reissulle tuossa vähän ajan päästä. Ei tule maksettua niistä päivistä, joita en tulisi käyttämään. Arkipäiviä edessä olisi vielä 25 kpl.

Erilaisia cowork-tiloja näyttää löytyvän hyvin sellaisesta verkkopalvelusta kuin coworker.com. Sieltä tuon omanikin valikoin. Palvelussa näytti olevan mukavasti tiloja Helsingissäkin. Uskon, että tämän kaltainen työskentely tulee yleistymään paljonkin. Minulla on tuon huomiseksi lisäksi audienssi myös toiseen kohtalaisen lähellä olevasta tilaan, Canopy Lisboniin. Se olisi hiukan edullisempi, mutta siitä ei niin paljoa löydy arvosteluja. Paikka on ketjua, jolla on jenkeissä sekä Kiinassa paikkoja, joten sekin voisi olla kiinnostava vaihtoehto.

Mitäkö tuolla sitten teen?

Ensimmäisen päivän tavoite, on löytää työpöytä myös seuraavalle päivälle ja mielellään koko loppureissulle. Tai ei tuo pöytä sinällään, mutta haluan nimenomaan tuon yhteisön ja nopean netin. Huomiselle on varattu sähköpostissa linkki johonkin webinaariin ja alan vähän perkaamaan noita webinaarialustoja. Olen mukana pienosakkaana sisareni ja mainostoimisto Folk Finlandin kanssa yhdessä omistetussa viestintävalmennusyhtiössä ja siellä alkaa olla tarpeita verkkovalmennuksille. Jos sinulla on jotain hyvä tai huonoja kokemuksia jostain alustasta, kerro ihmeessä. Yhteystietoni löydöt yhteystiedot-sivulta.

Portugali yksi maailman mahtikielistä

Toiveissa tuolla coworkissa on tietysti, että porukka puhuisi myös englantia. Vaikka ei kai portugalin kielessäkään mitään vikaa ole. En vaan ymmärrä sitä. Portugalin kieli on muuten yllättävän laajasti puhuttu kieli maailmassa. Yleisempi kuin esim. ranska tai venäjä. Sitä puhutaan virallisena kielenä Portugalin lisäksi yhdeksässä maassa. Etelä-Amerikassa se on puhutuin kieli ja Afrikassakin se on monen rannikkovaltion kielenä. Myös maailman kasinokeskus Macao on portugalinkielinen. Macoahan on maailman uhkapelikeskuksena tunnettu Kiinan erikoishallintoalue. Ympäri maailmaan uhkapelaajat kokoontuvat sinne. Erityisesti kiinalaiset rahamiehet. Siellä ei kysytä ikäviä kysymyksiä rahan alkuperästä, kuten Las Vegasissa.

 

Sähköt poikki kahdesti

Sähköt meni tietysti eilen illalla kerran, kun tiskikone aloitti kuivauksen. Toisen kerran taas, kun yritin kahta levyä kerralla lämmittää, vaikka olin toisen lämmittimen ottanut pois päältä. Mutta tuohonhan alkaa tottumaan ja osaa vikavirtasuojan napsauttaa pois päältä pimeässäkin.

Jo kolme viikkoa uskollisesti palvellut Huawei-luuri pääsi tänään reserviin. Sen 16 gigan muisti ei riitä tarpeisiini, ei tullut silloin kaupassa niin tarkkaan kyseltyä. Otin vain tutunoloisesti savoa viäntäneen myyjän suositteleman luurin asettamastani 150 e hintaluokasta. Muisti täyttyy melkein lataamistani sovelluksista, kuvia ei mahdu juurikaan. Onneksi mukana on viime keväänä ostettu OnePlus-varapuhelin, jossa muistia 64 gigaa. Se riittää ja siinä lienee paremmat kameratkin. Huaweissa oli se näppärä askelmittari, täytyy etsiä, josko tuosta toisesta löytyisi sama ominaisuus.

Karnevaaliväki taisi väsähtää eileniltaiseen. Kadulta ei kuulu enää laulua, normaalia möykkää. Mitenköhän sitä kotona saa unenpäästä kiinni kun kotikatu on niin rauhallinen.

Coworkin hintaan sisältyy free coffee. Pitäisiköhän aloittaa?