Cowork Central sijaisee vanhassa hotellikiinteistössä.

Löysin perille, paikka on rakennettu vanhaan Grand Hotel Centraliin. Tai  on siis yksi sen kerroksista. Menin vahingossa ylimpään kerrokseen ja kävelin portaita alas kolmanteen. Muut kerrokset näyttivät olevan täynnä pieniä, hotellihuoneen tai kahden kokoisia toimistoja.

Coworkin keskuksessa oli ystävällinen Katy, olisiko taustaltaan britti. Puhuin sellaisella aksentilla. Hän lupasi eilen sähköpostissa tämänpäiväisen paikan minulle. Katy muistuttaa olemukseltaan rikkaiden panttilainaamon toimistopäällikkö Jo:ta. Katy pitää varmasti tämän konttorin asiat yhtä hyvässä järjestyksessä.

Työmatka on noin 2 kilometriä. Matkalle sattui yksi tosi kiva rantakuppila.  Siitä voisi aina pienen aamiaisen ottaa. Täytyy varmaan hiukan säätää aikataulua, että ehtivät avaamaan sen. Kello 9.30 olivat kantamassa tuoleja ulos.

Lissabon sijaitsee Tejo-joen suulla aivan Atlantin äärellä. Tämä rantakuppila on joen varressa Euroopan meriturvallisuusviraston kyljessä.

Tila jossa tänään työskentelen, on neljän hengen ”noisy room”, eli täältä voi soitella. Muut huoneet ovat hiljaisia. Tilassa on neuvotteluhuone, joka toimii varausperiaatteella ja kaksi pientä skype-huonetta, joita ei tarvitse varata. Tai oikeammin ne ovat kaapin kokoisia. Toimiston väen käytössä on viihtyisän näköinen keittiö.

Näkymä noisy roomin ikkunasta.

Huonessa on saapuessani vain yksi  tyyppi,  Pedro. Koneessa näyttää olevan Pedron työnantaja tarra. Kurkkasin nettisivua ja Pedro on norjalaisen teknologiafirman CTO.  Pedro työskentelee Skypen kautta tiiminsä kanssa englanniksi. Pedro näyttää paikalliselta. Kohta Pedro lähtee tupakille, jos hän sitä polttaa. Näyttää nimittäin olevan ongelmia jonkin ohjelmistotoimittajan toimitusajoissa. On naama aika vakavana.

Sain juuri kutsun Coworkin Slackiin.  Hieno homma, tähän työkaluun minun piti tällä reissulla tutustua. Siellä näyttää olevan jonkin verran keskustelua. Joku oli juuri kysynyt neuvoa Berliinin coworkeista. Itse tempaisin sinne samantien esittelyni ja verkostoitumispyynnön.  Katsotaan mihin johtaa.

Coworkin hinnat olivat,  päiväpassi 15 e,  10 päivän passi 120 e ja kuukauden passi 210 e.  Tuohon kuukauden passiin taisi kuulua jotain lisäherkkuja

Huoneeseen tuli juuri toinen uusi tyyppi, Jenny.  Hän oli tulossa Berliinistä. Syntynyt Brasiliassa ja kasvanut Australiassa.

Illalla kun saavun kotiin, pitäisi portaiden olla jo kulkukunnossa. Katsotaan miten homma edennyt. Nyt keskitytään työhommiin. Peruin sen toisen coworkin esittelyn.  Pedro naurahti Skypepalaverissa ja sanoi  ”you guys are so norwegians”. Lähti sitten vissiin tupakalle.