Coworkissa on tarjolla laadukasta Nespresso-kahvia. Kupin hinta 0,50 €

Tein uudenvuodenlupauksen itselleni. Aloitan juomaan kahvia. Mutta vain sopivissa tilanteissa. Tänään oli sopiva tilanne, kun menin uuteen coworkiin.  Uusi paikka on lähellä Marques de Bombalia sijaitseva IdeiaHub Palacio Sottomayor.

Paikka on moderni ja suuri co-work-tila.  Pöytäpaikkoja respan iloinen afrikkalais-italialaistaustainen Tilane kertoi täällä olevan noin 130 hengelle. Lisäksi pieniä lasiseinillä rajattuja toimistoja.  Täällä on paljon yksittäisiä työpöytiä, korkeita ja pitkiä pystytyöpöytiä jakkaroiden kera sekä rento sohva- ja nojatuolialue.  Lisäksi löytyy pieniä skype-syvennyksiä, joissa tosin pöydät suunniteltu eteläeurooppalaisille vartaloille. Minä en pystynyt hengittämään niissä.  Tänään oli yksi videopalaveri ja vedin sen tuosta sohvalta.  Sohva-alueen lattia on muuten lasia.  Näkymä alapuolella olevaan moderniin kuntosaliin.

Väki coworkissa on selkeästi enemmän bisnespainotteista. Ihan niin vahva hipsteritunnelma tällä ei siis ole, kuin Cowork Centralissa. Ei välttämättä haittaa minua.  Lasikoppien sisällä on kokonaisia tiimejä, jotkut yritykset ovat hankkineet dedikoituja pöytäryhmiä ja väkikin on vähän vanhempaa. Tänne voi tulle pikkutakissakin. Huomenna sen teen. Tuttuja brändejäkin täällä näkyy olevan. Tuossa vieressä on esim. Zalandon pieni tiimi verkkokaupan kimpussa.

IdeiaHubin värikkäät skypesyvennykset on tehty eteläeuroppalaiselle vartalolle. Minä en pystynyt hengittämään niissä.

Ilahduin tästä uudesta paikasta sen verran, että lupasin samantien tulla tämän ja ensi viikon arkipäivät tänne. Tilaa on niin hyvin, ettei tarvitse edes ilmoittautua. Voi vaan astella sisään ja maksaa ystävälliselle Tilanelle 15 eur + alv.  Täällä alv-prosentti on 23%.  Elintarvikkeilla se taisi muuten  olla 6 %.

Tilane esitteli paikan muutenkin, kaikki on siistiä ja modernia. Paikasta löytyi muuten hyvin varustettu kahviokin, josta pystyi automaatista ostamaan välipaloja ja erilaisia juomia. Erona edelliseen coworkiin kahvitila oli varustettu myös Heineken-hanalla.  Se on vapaassa käytössä ainakin torstaisin. Täytyy seurata, onko muulloinkin.

Lupasin uutenavuotena itselleni tuon kahvin juonnin.  Miksipä ei siis tänään.  

Miksikö kahvia?

Aikoinaan olin kymmenkunta vuotta vakuutushommissa, kiersin yrityksiä ja  yksityiskoteja kaupungeissa ja maaseudulla.  Paikkoja oli parhaina päivinä puolentusinaa. Siihen aikaan kahvi kuului ohjelmaan aina. Eräällä orimattilalaisella maatilalla juotiin käynnin aikana aina kolmet kahvit. Se kuului vakuutusmiehen käynnin rituaaleihin.  Eli kahvia olen kyllä juonut ihan jonkin verran.  Vapaa-ajalla se ei ole kummemmin maistunut. Jollain kesälomalla,  joko 2001 tai 2002 kahvinjuonti jäi pois, enkä sitä loman jälkeen aloittanut.

Varmaan osasyynä oli se, että se tuntui kahvi tuntui ärsyttävän suolistoani.  Nyt kun parin vuoden takaisen syöpäleikkauksen jälkeen osa suolistoa on poistettu, niiltä osin kahvikaan ei enää ärsytä. Asioista voi hakea aina myös sen valoisamman puolen.

Kahvi on keskeinen osa suomalaista työyhteisöä

Ehkä suurin syy, miksi kahvinjuonnin taidon nyt haluan elvyttää on se, että kahvi on keskeinen osa työyhteisöjen sosiaalista elämää. Kun en ole juonut kahvia tai teetäkään,  olen ollut pois turhan monesta kahvipöytäkeskustelusta. Esimiehenä ollessa läsnäolo olisi varmaan ollut hyödyllistä. Kahvipöydässä olisi päässyt ehkä paremmin työpaikan henkiseen ”mikroilmastoon” käsiksi. Ilmaston tuntemuksesta on hyötyä johtamistyössä.

Homma hoidettu!

Minut on myös usein nähty palavereissa Red Bull- tai Battery-tölkki kädessä. En jatkossa aio tarvita niitä. Vaihdan sen vaikka Nespressoon.  Tai ihan tavalliseen kahviin. Aika näyttää.