Olen täällä ollut nyt pari viikkoa ja olen usein itse googlaillut vastaavanlaisella otsikolla ennen ulkomaan reissuja. Hintataso on ollut ainakin minulle aina kiinnostavaa tietoa.

Tämä ei ole mikään kattava listaus, mutta edustaa poimintoja parin viikon ajalta

Lentokenttätaksi

Lentokenttätaksi maksoin 33 euroa. Siihen tuli joku lisä peräkonttiin laitetuista matkatavaroista. Matka kesti ehkä vartin verran. Tuli vähän huijattu olo. Oikea hintataso taksimatkalle kentältä keskustaan lienee reilun kympin.

Uber-kyydit

Olen muutaman kerran käyttänyt Uberia. Hintatasot UberPopilla, eli sillä perustasolla on olleet vajaasta 3 eurosta (matka aamupäivällä n. 2 km), vähän reiluun viiteen euroon (iltakyyti 4 km keskusta-alueella). Uber kaupungissa todella edullinen.

Kahvilat

Tyypillinen hinta kahville ja Pastel de Natalille sellaisessa katukuppilalle on n. 2-3 euroa.

Pastel de Natal, portugalilaisten kulttileivos. Kopio aidosta Pastel de Belemistä.  1-2 euroa/kpl. Yleisimmin 1. Niitä löytyy ”einesversioina” ja juuri leivottuina suussa sulavina. Suosittelen jälkimmäisiä.  Näitä saa muuten Suomesta Lidlistäkin. Kokeilkaa ihmeessä.

Ruoka ja juoma

Sellainen perussandwich, Tosta Mista (kinkku-juustosandwich) maksaa yksinkertaisissa kahviloissa tai ravintoloissa 2,5-4 euroa.  Koko ja maku vaihtelee, mutta ei hinnan suhteessa. Tölkkikola siihen noin 1,5-2 euroa lisäksi.

Söin hyvän filet mignonin TimeOut-markkinapaikalla olevassa pihvipaikassa. Hinta reilut 17 euroa,  perunoiden, punaviinilasin ja kahden oluen kanssa noin 28 euroa. Hotellin yhteydessä olevassa hienossa pihviravintolassa pihvi jonkin verran kalliimpi, mutta juomat lähes tuplahintaisia.

Työpaikan vieressä on Telepizza-pizzeria. Kuljettavat mopoilla ja fillareilla. Olen siitä hakenut pari kertaa lounasta duuniin. Kaksi reilun kokoista pizzapalaa ja juomatölkki päiväsaikaan 4,15 euroa. Pizzat hyvin samankaltaisia kuin Kotipizzassa.

Oltiin pari iltaa sitten syömässä sellaisessa simppelissä italialaisravintolassa.  Söin alkusalaatin, gorgonzola-pastan ja muutaman lasin jotain ”talon valkkaria”.  Loppusumma jaettiin ja kullekin jäi maksettavaksi 16 euroa.

Mäkkärillä Royal-burgeri juustolla, isolla juomalla ja ranskalaisilla maksoin noin 6 euroa.  Burgeri vaikutti kotoiselle QP:lle.

Alfaman kotikujan lähiravintolassa lasi viiniä maksa 1,50 euroa ja iso olut 2,5 euroa. Samaan hintaan saa kuunnella Modern Talkingia ja muita kasaritykkejä. Keski-iän ylittäneet vakioasiakkaat joraavat hillitysti niiden tahdissa.

Coworkin lähellä olevassa British Pubissa esim pieni Guinness 2,60 euroa, isot brändioluet 5 – 5,50 e/pint.   Vieressä olevassa artesaaniolutpaikassa Crafty Cornesissa isot paikalliset erikoisoluet 5-6 euroa.

Kokis Hard Rock Cafessa 3,80 euroa. Eli turistihinnat.

Ginja-likööri kadunvarren kahviloista 1-1,5 euroa / muki. Kadunvarren mummoilta keskimäärin euron per muki. Hyvä mieli kaupan päälle.

Kebab-lihamuki.  Lahtelaisklassikosta poiketen pahvimukiin laitettiin sekaan ranskalaisia perunoita. 0,3 litran muki samankokoisen juoman kanssa 4 euroa. Ei jatkoon.

Paikallinen olut kaupassa. Aika halpaa. Valikoima on tosin suppea. Paikallisia Sagres ja Super Bock.

Viini kaupassa. Samanlainen perus-Vinho Verde, Casal Garcia joka Alkossa n. 9 euroa, maksaa kotikujan minimercadossa 4,5 euroa. Isommissa kaupoissa sen saa kolmeen euroon.

Ruokakaupat

Ostokset tavallisissa ruokakaupoissa reilusti halvempia kuin Suomessa. Toki yksittäistuotteissa heittelyä.  Mutta useimmiten kassalla tunne, että olipa edullista. Sanoisin että täällä on puolet halvempaa.

Paistinpannut

Jos haluatte matkamuistoksi tai muuten vaan paistinpannuja, niin matala paistinpannu ja wok-pannu Amoreiras-ostarin Jumbo-supermarketista 12-13 euroa/kpl. Itse en ostanut tuliaisiksi, vaan täydentämään Airbnb-kämpän tältä osin kehnoa kalustoa.

Bussi- ja ratikkaliput

En ole vielä kokeillut noita. Palaan asiaan.  Lissabon on kävelijälle mukava kaupunki, keskusta-alue on kohtalaisen kompakti ja kadut hyvässä kunnossa. Eikä ole ollut tosin kiire mihinkään. Ja tähän vuodenaikaan ei ole ollut kuumakaan. Askelia kertynyt päivässä parista tuhannesta neljääntoista tuhanteen.