Aika kuluu vauhdilla, muutaman päivän päästä jo neljä viikkoa täällä Lissabonissa takana.  Viime viikolla en paljoa tänne blogiin kirjoitellut, koska oli mieluisia vieraita kylässä.  Perhe poikkesi täällä muutaman päivän ajan ja blogin kirjoittaminen ei tuntunut silloin parhaalta ajankäytöltä.

Kotiinpaluu olisi siis jo vajaan parin viikon päästä. Kovin paljoa ei ollut tavoitteita matkalle, mutta nekin tuntuivat olevan sen verran vielä vaiheessa, että päätin varmistaa niiden toteutumisen ja buukkasin uuden paluulennon.  Uusi paluupäivä on sitten pääsiäislauantaina. Paluulento myöhästyy siis kahdella viikolla.

Paluulennon ostin Air Francelta. KLM:n kone. Alkuperäinen TAP Portugalin paluumatka jäänee nyt käyttämättä. Näin pitkälle matkalle olisi kannattanut ottaa alunperin muutoskelpoinen lippu.

Lentoa varatessa kävi se, mistä usein lentoyhtiöitä moititaan. Lennon hinta nousi kesken varauksen 45 euroa.  Tyhjensin selaushistorian ja kirjauduin uudelleen sisään samaan allianssiin kuuluvan toisen yhtiön sivun kautta.  Ja kappas vaan, sain lennon sillä alkuperäisellä, edullisemmalla hinnalla. Koska TAP Portugalin penkkirivit on minun jaloilleni vähän turhan tiuhaan asennettu, otin lennon KLM:ltä ja sieltä sain vielä pienellä lisämaksulla 10 cm lisää jalkatilaa. Nyt kelpaa. Tunnin ja vartin mittainen välipomppu Amsterdamin Schipholissa, mutta eipä haittaa voi käydä välillä jaloittelemassa.  Jos olisin ollut fiksumpi, olisin alun perin ostanut muutoskelpoisen lipun. Mutta tämä yksisuuntainen paluulippu oli kuitenkin edullinen, koska on pitkäperjantai.

Viimeisten viikkojen kohde mietinnässä

Nyt pähkäilen tässä, miten tuon loppuajan vietän. Asuntoa täytyy joka tapauksessa vaihtaa,  tähän tulee uudet asukkaat ensi viikon jälkeen. Olen vähän kahden vaiheilla, jäänkö Lissaboniin vai suuntaanko pariksi viikoksi Portoon, jonne olen monena vuonna halunnut mennä, mutta Suomesta käsin lennot aina vähän hankalia.  Joka tapauksessa Portossa ehdin nyt ainakin piipahtaa.

Alfa Pendular-luotijunan nopeus 220 km/h

Jos/kun Portoon menen, menen sinne junalla. Etukäteen ostettuna paikallisella ”luotijunalla” Alfa Pendularilla ykkösluokan liput maksavat vähän reilu kaksikymppiä suuntaansa.  Juna on mielestäni miellyttävin tapa matkustaa, siksi suosin sitä kun mahdollista. Lisäksi ykkösluokka on monissa Euroopan junissa varsin miellyttävä.

Isojen poikien interrail

Jos olet aiempia postauksia lukenut, niin varmaan on jo selvinnyt etten ole sellaista ”perinteistä traveller/reilaaja/reppureissaaja-tyyppiä”.  Olenkin joskus kavereille puhunut, että lähdetään joskus ”isojen poikien interrailille”,  ravintolavaunulla/ykkösluokalla Euroopan halki ja yöpymiset kunnon hotelleissa. Moni on luvannut lähteä, mutta niin kuin yleensä lähdönhetken koittaessa asemalaiturilla on hiljaista.  Junamatkailua olen kokeillut Euroopassa Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Itävallassa ja Puolassa. Kaikkialla kokemus yllättänyt positiivisesti. Aina keskustasta keskustaan, ilman mitään aikaavieviä turvatarkastuksia tms. Viime kesänä jäi erityisen lämmin tunnelma Varsovan ja Krakovan matkalla, kun poikkesin ostoksilla ravintolavaunussa. Tunnelma oli kuin olisi mennyt jonnekin lähiöpubiin. Joku tarjosi juuri kierroksen koko vaunulle.

Huomenna uuteen coworkiin  

Olin siinä ekassa, sinällään hyvässä  coworkissa 11 työpäivää. Kaipasin siellä ollessani enemmän vuorovaikutusta muiden kanssa. Tänään vähän videopalaveria kotimaahan täältä Alfaman asunnolta. Päätin tänään vaihtaa coworkia. Huomenaamulla menen päiväksi tutustumaan toiseen coworkiin, IDEIAHUB Palacio SottomayoriinCoworker.com-palvelusta saa varattua sellaisia ”free trial day passeja”.  Otin sellaisen,  ostan rahalla lisäpäiviä jos tuo tuntuu hyvältä. Jos ei, menen keskiviikkona johonkin toiseen.

Perjantaina Lissabonin suomalaisten tapaaminen

Olen menossa perjantaina täkäläisten suomalaisten tapaamiseen. Ensimmäiseen menin yhden päivän kokemuksella.  Nyt kaupunki on silmissäni jo ihan eri näköinen. On ollut tosi kiva, kun muutamat Portugalissa asuvat/oleilevat suomalaiset ovat olleet yhteyksissä ja antaneet hyviä vinkkejä täällä olemiseen ja asioimiseen. Puran niitäkin varmaan loppuajan postauksissa ohjeiksi tuleville Portugaliin saapuville, kunhan kysyn luvan asianosaisilta.

Nyt täällä on ollut muutama päivä vähän sateista, mutta välillä aina aurinko lämmittää.  Eilen pesin pyykkiä. Pussilakana ei ole vielä kuivunut, vaikka on ollut yli vuorokauden kuivumassa. Eli, asunnossa on hiukan viileää ja kosteaa.