Tänään oli mukava lähteä toimistolle, kun ei kotiportaissa tarvinnut jännittää, kestääkö rappuset. Vain ykkös- ja kakkoskerroksen tasanteella piti taiteilla yksittäisten lautojen päällä.  Illalla asunnolle palatessa tasokin oli kunnossa.

Uber-kyydillä konttorille

Kävelin eilen sen verran pikkukengillä, että varpaat olivat hiertäneet toisensa rikki, enkä viitsinyt sen enemmän kipeyttää koipea, niin päätin ottaa Uberin. Uberia olen käyttänyt jonkin verran ulkomailla. Varsinkin silloin se on hyvä, jos ei ole kuljettajan kanssa samaa kieltä. Kuten täällä. Latasin puhelimelle sovelluksen ja muistin yllätykseksi salasanankin. Sieltä löytyi kaikki valmiina, tiedot edellisista matkoista Varsovassa ja Nizzassa ja maksutiedot.  Historia näytti, että olen käyttänyt Uberia 33 kertaa.

Suomessa on maailman parhaat ja luotettavimmat taksit, mutta uberin kaltaisen mobiiliasioinnin toivoisin tulevan myös kotimaahankin. Nopea ja helppo tilaus. Sujuva  matka, nopea check-out ja kuitti sähköpostiin. Tämä esim. työmatkustajalle erittäin hyvä palvelu. Olen nimittäin muutamankin kerran joutunut jättämään matkalaskusta taksimatkat pois hukassa olevan kuitin tai haalistuneen kuitin vuoksi.

Uberin matkat tallentuvat mobiilisovellukseen tarkasteltavaksi jatkossa. Näen siitä myös kuskille antamani reittauksen. Kuski arvioi myös asiakkaan. Itseni saamat arvioit matkustajana reilusta 30 matkasta on keskiarvolla 4,93*. Eli, melko siivosti on tullut käyttäydyttyä.

Tämänaamuinen kyyti oli mitaltaan noin kaksi kilometriä ja kustansi 2,56 euroa. Aika edullista siis. Tai siis oikeastaan tosi halpaa.  Ei ihan ovelta ovelle, koska tänne Alfamaan ei pääse autolla ensinkään. Mutta melkein.  Auto oli hyvin siistikuntoinen Renault Megane.

Lissabonissa Uberissa näytti olevan kolmen eri kategorian autoja. Tämä Megane-luokka, oli edullisin ja taisi olla nimeltään UberX. Laadukkain autoluokka on täällä nimeltä UberBlack ja sitten on vielä UberGreen, joka lienee hybridi- tai sähköautoja.  Luokkien nimet näyttävät vaihtelevan kaupungittain. Nizzan lentoasemalta sain Uberilla lisäksi helikopterin Monacon reissuja varten. Mentiin kuitenkin junalla.

 

Quiet roomissa pitää olla hiljaa

Tämän päivän työhuoneesta oli mukavat maisemat Tejo-joelle.

Työpisteitä coworkissa.

 

Tänään olin ”quiet roomissa”, eli huoneessa jossa ei saanut puhua puhelimeen/skypeen. Sen verran puhuin, että selvitin ketä muut olivat. Huoneessa oli serbialainen Ivan, joka oli muuttamassa pian Montrealiin tyttöystävänsä luo, lokaali Luis sekä nuori nainen, jonka nimeä en kuullut. Hän oli kotoisin Uruguaysta, mutta oli asunut täällä jo 8 vuotta. Hän teki jollain digitaalisella piirustuslevyllä jotain graafisia juttua. Ivan ja Luis olivat käyttöliittymäsuunnittelijoita. Päivän aikana osallistuin yhteen livewebinaariin ja katselin paria jälkitallenteena. Lisäksi pyörittelin ajatuksia muutenkin verkkokoulutusympäristöistä.

Paistinpannu haussa

Kun Airbnb-asuntoa hain, pidin tärkeänä kriteerinä tosiaan asunnon sijaintia, siisteyttä ja sitä että siellä on pesukone, koska niin kauan täällä olisin. Ihan kaikkia varusteita en tullut tsekanneeksi, koska huomasin vasta tänne tullessani että asunnosta puuttuu uuni. Mikro keittiössä kyllä on ja siinä ehkä jokin grillitoimintokin. Mutta uunia ei ole. Ei hätää, osaan kattilassa ja pannullakin kokata. Mutta, asunnon ainoa pannu on sellainen blinipannun kokoinen. Tarvitsin siis pannun.

Paistinpannu löytyi Amoreiras-ostoskeskuksesta

Suuntasin Uberilla Amoreiras Shopping Centeriin, se oli vähän kauempana näistä rannan turistialueista. Kyyti maksoi reilut neljä euroa. Keskus oli melko nykyaikainen, täynnä merkkivaate-, koru- ja kenkäkauppoja.  Muutama pikaruokapaikka ja alakerrassa hyvin varusteltu ruokakauppa.  Sieltä pannu, itseasiassa kaksikin kyytiin ja taas Uberilla asunnolle. Nyt maksoi vitosen.

Amoreiras oli siis ihan kelpo paikka ostoksille, jos muotiliikkeistä ylipäätään pitää. Edellisellä reissulla Lissabonissa, joskus 10 vuotta sitten kävimme myös Columbus-ostoskeskuksessa joka oli vähän kauempana,  lähellä Benfican stadionia.  Mutta selkeästi isommaksi sen muistan. Ehkäpä piipahdan vielä sielläkin.

Tänään oli aika lämmin päivä. Asuntoon paistanut aurinko oli kuivattanut eiliset pyykitkin. Sähköt meni muuten myös pyykkikoneen kanssa.

Neljä yötä ja neljä sähkökatkosta. Enää niitä ei kovin montaa kertaa tule. Ehkä.

Pahoittelen tummasävyisiä kuvia. Ostin tänne lähtiessäni myös oikean kameran, jossa lienee valovoimaisemmat linssit kuin kännykässä. Lupaan ottaa sen käyttöön tällä viikolla.