kuvalähde: airbnb.com

Varasin sitten saman tien jo ensimmäisen ilta-aktiviteetin. Melko läheltä asuntoani lähtee liikkeelle ryhmä Ana-nimisen oppaan johdolla. Pääsemme kolmen tunnin aikana perehtymään portviinin ja juustojen maailmaan. Startti  maanantai-iltana kello 19.

Ohjelmapalvelun kustannus on 60 euroa ja kun sen  varasin, jouduin tekemään henkilöllisyyden varmennusmenettelyn.  Piti ottaa kuva henkilötodistuksn molemmista puolista sekä samalla tuore kuva omasta naamasta. Todennäköisesti Ana tai joku Airbnb:llä tsekkaa että samasta tyypistä kyse. Oli vaikea olla yhtä syyllisen näköinen kuin tuossa kuvassa, mutta parhaani yritin.

Muutaman tunnin päästä  saan kuulemma sähköpostivahvistuksen, onko henkilöllisyyden vahvistus mennyt ok. Sinällään hyvä homma, tällä tavalla voidaan turvata myös näiden yksityisoppaiden turvallisuutta. Siksi kai tuo tehtiin. Luulisin.

Tuo yllämainittu henkilökortti oli muuten helppo hommata. Otin sen passin rinnalle kun oli tällainen pidempi reissu mukana. Euroopassahan saa kulkea ilman passia jos henkilökortti on mukana. Piti käydä vaan ottamassa kuva kuvaamossa ja käydä poliisi.fi-saitilla täyttämässä lomake. Maksoi reilut 50 euroa ja tuli lähellä olevalle R-kioskille kolmessa työpäivässä. Näyttää olevan voimassa viisi vuotta.  Tuosta tilaus-/toimitusprosessista täytyy antaa poliisille pojot. On aika paljon muuttunut virtaviivaisemmaksi tuo homma.