Eilen odottelin toimistolla, josko tussitaululla ollut ”#beeratkitchen1830” olisi toteutunut. Koska se ei ollut digitaalisessa muodossa, kukaan ei siihen reagoinut. Siispä lähdin käppäilemään kotiin. Kello oli vähän vajaa seitsemän.

Poikkesin matkalla Baixan alueella sijaitsevan Pousada de Lisboa-hotellin yhteydessä olevaan RIB Beef&Wine-pihviravintolaan.  Se onkin oikeastaan ainoa ihan puhdas liharuokapaikkoja, mitä tässä vastaan tullut. Pääasiassa kaikissa kärkenä on ollut kala, jolle tosiaan olen allerginen.  Ravintola oli täkäläisittäin melko kallis, mutta olin viikon melko yksinkertaisesti elellyt, niin päätin nyt panostaa hiukan enemmän.

Kuten taisin kertoakin vuorokausirytmi on täällä melko erilainen kuin koti-Suomessa.  Rakennusmiehet aloittavat työnsä siinä yhdeksän kieppeillä. Myös Cowork Centralin ovet aukeavat yhdeksältä.  Työpäivät tosin venyvät vähän myöhempään.  Rakennusmiehetkin häviävät tuosta rappukäytävästä vasta vähän ennen kuutta. En tiedä enempää eurooppalaisista työajoista, mutta luulen, että Suomen aikavyöhyke ja tapamme aloittaa aamut varhain saattaa tuottaa jollekin kansainvälistä bisnestä tekevälle yritykselle hieman hankaluuksia.

Takaisin tuonne pihvipaikkaan. Menin sinne siis noin kello 19. Minut ohjattiin baariin odottelemaan, koska ruokaravintola avautuisi vasta 19.30.  Täälläpäin päivällinen syödään vasta alkaen tuossa kello 20 aikoihin. Lissabonin suomalaisten tapaamisessakin siitä juttelivat. Vaatii totuttelua jos on kovin säännölliseen klo viiden päivälliseen tottunut. Minulle iltakukkujana tämä ei tuota tuskaa.

Kun kello tuli puoli kahdeksan. Ravintolan puolelta Filip tuli minut hakemaan. Hän kertoi, että on käytössäni koko illan ajan. Ja todellakin hoiti hommansa loistavasti. Harvoin saa kotimaassa yhtä hyvää palvelua. Myös ruoka, minun tapauksessa Chateaubriand oli erinomainen. Tarjottiin suolaamattomana, erilaiset suolat  olivat kasoina lautasella.  Aika kiva esillepano noin. Hintaa päivälliselle tuli alkuruoan ja muutaman viinilasin kanssa reilut kuusikymppiä. Melko paljon täkäläisittäin. Suomessa olisi ollut lähes satasen setti.

Pihvi oli suolaamaton, mutta lautasella oli kolmea erilaista suolaa.

Kotimatkalla Baixan alueella törmäsin vielä vaikuttavannäköiseen ristisaattokulkueeseen. Otin siitä videonkin. Jos saan aikaiseksi perustaa oman youtube-kanavan, lataan videon sinne. Tänne blogisaitille nuo videot eivät taida olla ominaan, hidastavat sivun latauksia. Nämä nyt ladatut kuvatkin ovat tiedostoina turhan isoja, mutta en tänne sivulle nyt mitään maksimaalista hakukonelöydettävyyttä ole hakemassakaan.

Vastamelukuulokkeet tositoimissa

Ostin joskus jollekin pidemmälle lentomatkalle melko arvokkaat Bosen vastamelukuulokkeet. Vaimentavat tasaista lentokoneen ääntä todella hyvin. En vaan ole niitä paljoa käyttänyt, kun ei paljoa tule pitkiä siivuja lenneltyä. Euroopan matkoilla ei paljoa ehdi häiriintyä. Musiikin kuunteluun eivät kuitenkaan ole samaa tasoa kuin saman hintaluokan stereokuulokkeet. Olen niitä käyttänyt myös tuolla coworkissa webinaarien kuunteluun sekä kielikurssiin.

Tänään oli ensimmäinen kerta kun todella niistä pääsin nauttimaan.  Asunto oli siivottava, kun lattialla ja muuallakin asunnossa valtavasti hiomapölyä rappukäytävän remontityömaalta. Allergiaoireitakin tuosta alkoi olemaan, silmiä kutisi ja vähän nokkakin vuotanut täällä. Päätin tehdä siitä lopun. Kaivoin keittiön nurkasta imurin, näytti olevan sellainen ”wannabe-Dyson”. Kun käynnistin tuon imurin säikähdin, että on rikki. Mutta ei rikki ollut piti vaan ihan järjetöntä ääntä, tuntui kuin olisi käyttänyt moottorisahaa asunnossa. Onneksi hoksasin, että nyt on Boset paikallaan. Pistin päähän ja vastamelutoiminnan aktiiviseksi ja niin vaan tuli kämppä imuroitua. Pyytäisin naapureilta rappukäytävässä ja lähitaloissa anteeksi, jos osaisin

Yllättävä yhteydenotto

Viikon aikana vastaan ei ole tullut yhtään suomalaista kaduilla, kaupoissa tai ravintoloissakaan. Aika virkistävää.  Iltapäivällä tuli yllättäen sähköposti. Yksi Lissabonin suomalaisten tapaamisessa näkemäni henkilö otti yhteyttä. Vastasin ja lupasin ottaa lähipäivinä yhteyttä tapaamisen merkeissä. Mielelläni jonkin finskin jo näenkin, vaikka tällä tapaa.

Asunto on reilun viikon asumisen jälkeen jo ihan lämmin. Otin eilen illalla patterit pois päältä tiskien pesun ajaksi. Unohtuivat laittaa takaisin. Vieläkään ei ole tarvinnut kytkeä niitä. Yöksi ne kyllä laitan, jotta pyykit paremmin kuivavat.