Kuvan sipulit eivät liity tähän juttuun. (kuvalähde: Pixabay)

Ystäväni arveli muutama päivä ennen reissuun lähtöä, että ”sipulini pukkaa tämän jälkeen ihan uutta sisältöä”. Tarkoittaen sipulilla pääkoppaani. Tuntui silloin vähän oudolta, näinköhän…  Nyt kun aikaa on kulunut reilu kolme viikkoa huomaan, että näin alkaa tapahtua. Ensimmäisenä olen havainnut, että viime päivinä unet ovat käyneet mielenkiintoisemmiksi. Niihin on alkanut tupsahtelemaan tuttuja menneiltä ajoilta, ihan uusiakin tuttavuuksia ja juonikäänteet ovat paljon mielenkiintoisempia kuin pari kuukautta sitten. Muutamana aamuna on suorastaan harmittanut herätä, kun kiehtova uni on jäänyt kesken.

Tee irtiotto, jos suinkin mahdollista!

Eihän tämä mennyt muutama viikko vielä pituudellaan eroa tavallisesta kesälomasta, mutta siinä se eroaa, että en juurikaan ajattele matkan jälkeistä aikaa, vaan annan ”sipulin” tuulettua rauhassa ja antaa elämän tuoda, mitä on tuodakseen. Ilmeisesti ero lomaan verrattuna johtuu siitä, että pitkästä työsuhteesta irroittauduttua aivojen solmut alkaa pikkuhiljaa aukeilemaan. Olin saman työnantajan leivissä kuitenkin yli 15 vuotta, vaikka positioita oli useitakin. Aivot on tuona aikana varmaan menneet tietynlaiseen asentoon ja jokunen kolkka jäänyt ehkä vähän pimentoonkin. Toivottavasti ei ole ollut pahaa hapenpuutetta. Täytyy siis uskoa tuohon ystävän lauseeseen.

Joku viisaampi osannee tuon ylläolevan pukea tieteelliseen muotoonkin. Jos sinulla on vähänkään mahdollisuuksia irtiottoon, suosittelen. Jollekin se voi olla viikon tai viikonlopun yksinäinen patikointi metsässä, minulle käy hyvin pari kuukautta täällä epämukavuusalueella. Tai paremminkin uteliaisuusalueella, kuten jonkun kuulin asian osuvasti ilmaisevan.

Usein ulkopuolinen konsultti pystyy näkemään asioita erilailla, kuin jonkin asian tai yrityksen sisällä olevat henkilöt. Ilmeisesti minä tarkastelen itseäni nyt vähän ulkopuolisin, konsultin silmin. Tästä havainnosta rohkaistuneena jatkoin konsulttisopimusta ja siirsin paluutani parilla viikolla uskoen, että saadaan enemmänkin uusia versoja esiin.

Parturikäynti maksoi 19,50 e

Sipulista pukkaavista versoista puheenollen. Viime viikolla piti käydä jo parturissa. Kävin Kauppakeskus Colombon alakerrassa olevassa T.Hair Barbershop-liikkeessä. Vähän meillä oli kielimuuria, mutta hyvin selvittiin. Parturille oli alkuun vähän epäselvää leikataanko reilu sentti vai jätetäänkö sentti. Päädyimme yhdessä ensimmäiseen. Kuten yleensa kotimaassakin.  Parturireissu maksoi 19,50 e.  Paikka oli varmaan täkäläisittäin kallis, mutta oli sopivasti matkallani ja kuitenkin noin 15 euroa halvempi kuin Tampereella käyttämäni parturi. Jos edullisempaa paikkaa hakee, niin varmasti löytyy. Yritin ottaa kuvaa paikasta, mutta se kiellettiin.  Konsepti ilmeisen salainen  Näytti kyllä samalta kuin muutkin. Ketju näytti olevan luxemburgilainen.

Ennen paluuta käyn täällä toisenkin kerran parturissa, säästan siinä pikkuisen taskurahoja. Tuolla säästetyllä 15 eurolla saa täältä vaikkapa 15 pulloa ”ruoanlaittoviiniä”. Jos sitä esimerkiksi kastikkeeseen käyttäisi.