Odottamattomia kohtaamisia part 2

Eilen illalla kävin australialaisen ystäväni Philin kanssa yhdessä panimoravintolassa, Duque Brewpubissa. Tai sovimme sinne tapaamisen alkuiltaan.

Taitoin matkan sinne kävellen ja kävellessä sinne sattui eriskummallinen kuvio, kun ollessani 10 metriä pubin ovelta huomasin, että mukanani aina kulkevan olkalaukun hihna tuntui jotenkin kummalliselta. Kun rupesin laittamaan sitä paremmin, niin huomasin lähellä takanani kaksi naista, jotka kääntyivät samantien takaisinpäin. Olkalaukun läpän solki oli avattu ja laukun sisävetoketju ja ehkä sisällä olevan taskunkin vetoketju avattu. Rouvat olivat ilmeisesti kadottaneet huulipunansa minun laukkuun. Jälkikäteen mietin, että ehkä sata metriä aiemmin olin havainnut, että takaa paistavan auringon tekemä varjo oli jotenkin kummallinen ja laukku tuntui olevan irti lonkastani. Oikaisin silloin takkiani ja ehkä vähän laukkuakin, mutten huomannut seuralaisia vielä silloin.

Rouvat olivat kovin samannäköisiä, kuin viime vuosina kotimaahankin rantautuneet itä-eurooppalaiset, joita Suomessakin tavattu välillä samanlaisista puuhista ja välillä huonovireisistä soittohommista.

No, en lähtenyt sen kummemmin heidän perään, enkä kuvaakaan ehtinyt ottaa. Tiesin että kännykkä, kamera ja avaimet ovat tallessa. Eikä laukussa ole mitään rouville käyttökelpoista. Kannan laukkua mukanani siksi, että parin vuoden takaisen syöpäleikkauksen jälkeen joudun käyttämään avannetta ja siihen liittyviä juttuja kuljettelen mukana. Olisi ollutkin kiva bongata rouvat jotain sellaista kädessä. En tiedä kuinka tarkkaan olivat laukun tutkineet?

Muutoin olen havainnut lissabonilaiset rehellisiksi ja avuliaiksi ihmisiksi.  Parikin kertaa on käynyt, että taskustani on tippunut jotain maahan, muunmuassa seteli ja se on ystävällisesti tuotu minulle.

Tuo pubi osoittautui viihtyisäksi paikaksi.  Viivyimme tunnin-pari. Tapasimme siellä yhden vanhemman pariskunnan Iso-Britannian Stourbridgestä jotka tuntuivat olevan kovin kiinnostuneita olutkulttuurista Lissabonissa.

Olen muuten päivitellyt tässä matkan varrella aikaisemmin julkaisemaani postausta oluenystävän Lissabonista. Jos olut ja matka Lissaboniin kiinnostaa, käy lukemassa viimeisin versio täältä. Päivitän sivua myös Portosta ja vielä viimeisellä viikolla täältä Lissabonista käsin.

Ystävästäni Philistä
Tapasin hänet pari-kolme päivää sitten tuossa Alfaman kujilla. Hän on pitkäpartainen veikko, pari vuotta minua vanhempi. Toimii konsulttihommissa teknologia-alalla, tehnyt Saudi-Arabiassa asuessaan töitä myös suomalaisten kanssa. Oli tällä reissulla kiertänyt Osakan kautta Lissaboniin ja käy ennen kotiinpaluuta Canberraan muutaman päivän Lontoossa. Erityisen mielenkiintoisia tarinoita miehellä, koska on muunmuassa vanhojen moottoripyörien harrastaja ja mm. Australian venäläisten moottoripyörien omistajien yhdistyksen entinen presidentti.

Kuin kaksi marjaa (kuvalähde: Phil)

Muutama vuosi Phil ajoi vanhalla MZ-prätkällä Siperian Magadanista Lontooseen kuukaudessa. Kilometrejä kertyi lähes 14 000. Hurjannäköisiä kuvia reissusta ja mm. siitä, miten paljon vararenkaita piti alkumatkasta mukana kuljettaa. Loppumatkassa kuorma keveni siltä osin. Suunnittelee parin vuoden päähän jotain samanlaista, vähän eri reiteillä.

Lumikenkäilystä

Tänään täytyy käydä moikkaamassa kanadalaista Manuelia, joka viimeistä  päivää Lissabonissa. Lähtee huomenna Saksaan johonkin suureen baarialan messutapahtumaan ja sieltä kotiinsa Edmontoniin.  Hänen puolalaissyntyinen vaimonsa toimii kansainvälisen lumikenkäurheilijaliiton presidenttinä ja Manuel pyysi minulta pientä palvelusta. Selvittelinkin hänelle eilen yhteyksiä Suomen lumikenkäilijöihin, koska eivät olleet saaneet yhteyttä. Löysin kyllä organisaation Suomesta, mutta maassamme ei tällä hetkellä kilpailla lajissa. Lumikenkäily on meillä pelkästään kuntoilua tai hyötyliikuntaa. Tuli kyllä yllätyksenä, että esimerkiksi Intiassa kilpaillaan lumikenkäilyssä.

Tänään piti lähteä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Suomeen. Nyt tuntuu hyvältä, että pystyin paluuta vielä hetken siirtämään.  Illalla täytyy pakata laukut valmiiksi ja asunnon paikat luovutuskuntoon.

Laitoin pikkukengät kuntoon jo tänään. Huomenna aamupäivällä lähtee juna kohti Portoa.