Tänään kävin lounasaikaan kävelemässä coworkista muutaman sadan metrin päässä olevaan vanhaan kauppahalliin, joka nykyisin ristitty TimeOut Marketiksi. Ilmeisesti vanhalta nimeltään Mercato da Ribeira. Se sijaitsee aivan Cais do Sodre-metroaseman vieressä.

Se näytti olevan jonkilainen kombinaatio kauppahallia, kauppatoria ja monipuolista ravintolamaailmaa. Tosin tänään klo 13 aikoihin monet sen vihannestiskeistä näyttivät olevan suljettuna.  Koska maanantai?

Sen ravintolaosassa oli keskusaukealla runsaasti pystypöytiä joihin kukin tilasi haluamaltaan luukulta annoksen. Nouto tiskeiltä sitä tuttua, surisevaa lätkää vastaan.  Ravintoloiden määrää en tarkkaan laskenut mutta kymmeniä niitä oli. Ihan laidasta laitaan. Kalaa, ilmakuivattua kinkkua, pihvejä, burgeria, sushia, thai-ruokaa, leivonnaisia. Tai vain vaikka lasillinen viiniä. Varmaan kaikille jotain sopivaa.

Söin burgerin Honorato-burgeripaikasta. Oli hyvisstä aineista tehty ”artesaaniburgeri” ja oikein kelvollinen.  Burgeri ja ranskalaiset maksoivat 10.95 €.  Oli ko. ravintolan kallein annos.

Chef’s experience

TimeOut Marketissa pisti silmään muutama erikoisuus. Ensinnäkin alueen keskiosassa oli  aluetta oli myös Chef’s experience-alue.  Eli jonkinlainen avokeittiö jonka ympärillä oli ehkä toistakymmentä pöytäpaikkaa. Jos oikein tulkitsin siitä ryhmä voi ostaa jonkinlaisen yksityistilaisuuden ja kokki tekee heidän silmien alla aterian. Kenties vieraat pääsevät siihen jotenkin osallistumaan?  Täytyy mennä toiste katsomaan.

Toinen kiva yksityiskohta oli melko hyvin varustettu baari, jossa baarimikot veivasivat drinkkiä ihan ammattilaisen ottein. Myös päiväsaikaan.

Kruununa kaikelle, poiketen suomalaista halleista aukioloajat näyttivät olevan reilut. TimeOut Market on auki seitsemänä päivänä viikossa. Muulloin puolille öin, torstaista lauantaihin aamukahteen.

TimeOut Marketin yläkerrassa myös cowork

Second homeen noustaan kauppahallin eteisen portaikosta.

Jos toisen cowork-paikan Lissabonista tarvitsisin, yksi varteenotettava vaihtoehto olisi yläkerrassa oleva ”Second home-cowork”. Paikka on liikenteellisesti mainio, metroaseman kupeessa ja lounastarjonta vähintään kohtuullinen. Kun kurkkaat verkkosivuja, vehreyttä ei ainakaan puutu.

Sinne ei näyttäisi saavan päiväpasseja mutta esim.  130 eurolla (+alv) saisi Summer Workation-viikkopassin, joka sisältää jooga-, meditaatio- ja surffauskurssit.  Kuukauden roamingpassi näyttää olevan 200 e + alv.  Sisältää myös samat wellness-jutut. Ehkä voisin kokeilla tuota viimeisen viikon ajan. Tosin jooga ja surffaus liian vaarallisia mulle.

Sain aamulla sen englannin kielioppikurssin sittenkin läpi. Ehkä ohjelman tekoäly päätti vähän helpottaa tehtäviä, ettei vienyt minun opiskeluintoa. Tänä iltana annan mobiilin olla rauhassa. Keskityn Anan kanssa portviiniin.