Tänään en lähtenyt ollenkaan toimistolle. Tein niin, koska voin.

Pidempien unien lisäksi  päätin tehdä muutakin hyödyllistä. Kävin verkosta läpi edelleen oman osaamispankin tietopäiityksiä.  Tänään oli vuorossa muun muassa markkinointiautomatiikkaa sekä edelleen verkkovalmennusalustoja.

Jälkimmäisten osalta olen alkanut kallistua siihen, että alkuvaiheessa ei ehkä kannata lähteä rakentamaan koko järjestelmää ihan atomeista. Ellei satu olemaan koodari. Ehkä panokset on sittenkin laitettava tuotekehitykseen, markkinointiin ja myyntiin. Tässä tapauksessa alustan tarjoaja kyllä ottaa omansa, mutta riskin epäonnistumisesta ovat merkittävästi pienemmät. No, vielähän tässä on viikkotolkulla aikaa täsmentää näkökulmia.

Sisältöpilariwebinaarissa

Osallistuin myös mielenkiintoiseen webinaariin sisältömarkkinoinnista, tarkemmin ajatellen sisältöpilareista. Mielenkiintoista,  ajatuksia herättävää settiä oli taas tarjolla. Sisältömarkkinointihan on ihan valtavan suuri kokonaisuus, jossa markkinoija helposti sokaistuu. Sisältöpilariajatuksessa aukeaa hyvin sisältömarkkinoinnin tuotannon tehokkuuden merkittävyydestä ja siinä samalla avautuu myös näkymät, miten paljon erilaisia kanavia olisi hyvä hyödyntää.

Spurtti kieliopiskelua

Päivän päätteeksi päätin ottaa spurtin kieliopintoihin. Entisessä elämässä mediatalon hommissa ei valitettavasti kovin paljoa kielitaitoa päässyt hyödyntämään, poislukien jakso jonka olin digitaalisen liiketoiminnan yksikössä. Nyt on onneksi aika ja mahdollisuus hioa tuotakin taitoa.

Yksityisopettajana täällä käytän suomalaista Worddive-verkkopalvelua, josta on myös mainio mobiilisovellus. Käytössäni on juurikin tuo mobiiliversio.  He on helppokäyttöinen, pelillinen tapa oppia kieltä. Tänään siinä upposi reilut 2 tuntia.   Katsotaan kuukauden päästä, mille levelille pelissä on edetty.

Worddive kertoo myös, kun on aika huilata.

Toki kielitaitoa voi harjoitella myös muutenkin. Matkustelu on toki kiva, mutta kohtalaisen arvokas tapa opiskella. Ainakin verrattuna Worddiveen, joka maksaa vajaan kympin kuussa. Meidän perheessä myös hyväksi keinoksi kieli- ja kulttuurikylpyyn on ollut ottaa vaihto-oppilaita. Viimeisten vuosien aikana perheessämme on asunut lukiolaispojat Belgiasta, Brasiliasta, Kaliforniasta sekä Wisconsinista. Kaikki ovat olleet Rotary-järjestön vaihtareita.

Suosittelen vaihtaria perheeseen kaikille, joilla tuntuu olevan intoa uuden oppimiseen. En tiedä juuri parempaa tapaa oppia toisen maan kulttuuria. Ja ennenkaikkea sen ymmärrystä. Kielitaitokin siinä samalla karttuu. Riippuen toki vaihto-oppilaan suomen oppimishalusta. Jotkut oppivat vuodessa melko sujuvan suomenkin. Toki kolmen-neljän kuukauden jakso on koko perheelle aika kokonaisvaltainen kokemus iloineen ja suruineen, mutta se kannattaa.

Rotary-vaihto tuntui ainakin meistä parhaiten järjestetyltä ja siksi päädyimme siihen, vaikka rotareita ei itse oltukaan. Jos kiinnostaa kokemukset, voit olla vaikka minuun yhteydessä. Rotaryt tarvitsevat useimmissa kaupungeissa vapaaehtoisperheitä.  Lisätietoja löytyy myös rye.fi

Nyt loppuillan taidan opiskella kieliä telkkarista. Suomenkieliset kanavathan täällä ei näy. Yle Areenasta olen jotain katsellut, mutta esim. olympialaiset ei näy täällä Suomen ulkopuolella.

Rappukäytävästä on kuulunut koko päivän ahkera hiomisen ja nikkaroimisen ääni. Kävin äsken katsomassa ja kappas vaan, reippaat remonttimiehet ovat maalanneet seiniäkin.  Ehkä tuosta vielä siisti joskus tulee.

Hyvää ystävänpäivää kaikille ystäville.