Viinipullon kuljetuslaatikot maksoivat 2,40 € kappaleelta

 

Tänään joudun pakkaamaan tavarani ensimmäisen kerran. Paljoa ei ole tavara vielä lisinyt. Paitsi parilla paistinpannulla ja muutamalla viinipullolla.

Portugalissa on paljon maistuvia viinejä. Ruokakauppojen vIinivalikoimat ovat laajat lähtien alle euron pullohintaisista valkkareista. Kaupungilta löytyy paljon eritasoisia viinikauppoja.  Ehkä useimmiten vastaan tullut ketjuliike on Garrafeira Nacional. Sillä on useita liikkeitä tuossa keskustassa. Heidän valikoima näyttää painottuva laadukkaampiin viineihin.

Itsekin olen muutaman viinin jo kotiin viemiseksi ostanut. Saa nähdä päätyvätkö Suomeen asti…  Omat viiniostokset tein Manuelin baarista tai oikeastaan hänen kellaristaan.  Hän valitsi muutamia viinejä mm. riistaruuille. Jänikselle ja hirvelle omansa. Syksyllä pitää mennä jahtiin.

Nuo ostettuani tuli vähän tenkkapoo, miten nuo saa ehjänä perille.  Kävin Garrafeirasta katsomassa, mutta heillä oli styroxista vain 12 pullon laatikkoa hintaan 120 €.   Manuel neuvoi kuitenkin käymään pääpostissa. Posti on täällä nimeltään CTT.

Tästä Restauradorilla olevasta postikonttorista sain styroxista ja tehtyjä viinipullobokseja hintaan 2,40€. Nyt on toivoa, että pullot tulee ruumassa ehjänä.